Koulutuksessa käytettyjä linkejä:
Flickr on kuva/videopalvelu ja online-yhteisö, joka on perustettu helmikuussa 2004. Sivustolla voi jakaa omia kuviaan ja videoita, ja arvostella muiden. Flickr:n mukaan sivustolla oli noin neljä miljardia kuvaa lokakuussa 2009.
Picnik - ilmainen nettiselaimessa toimiva kuvankäsittelyohjelma
Picnik on ilmainen ja helppokäyttöinen nettiselaimessa toimiva kuvankäsittelyohjelma.
Linkki: www.picnik.com
Tekijänoikeudet
Koulumaailman tekijänoikeus-kysymyksiin löytyy vastaus täysin uudistuneesta tekijänoikeusoppaasta www.kopiraitti.fi
Tässä linkissä kerrotaan lyhyesti, millaista materiaalia verkkoon saa ja ei saa laittaa.
Mediakasvatus.fi on palveleva sivusto lasten, nuorten ja median kanssa työskenteleville ammattilaisille, tutkijoille ja vanhemmille.
http://wiki.helsinki.fi/display/sosmedia/Opas
http://wiki.helsinki.fi/display/sosmedia/Opas
Sosiaaliseen mediaan voi tutustua seuraavien askeleiden avulla:
- Tutustu ensin. Kiertele ja kaartele. Kun löydät jotain kiinnostavaa sisältöä, niin kiinnitä huomiota myös niiden tuottajiin ja kommentoijiin.
- Kuuntele. Minkälaisia kommentteja ja keskustelua sisältöjen ja niiden tuottajien ympärille on syntynyt. Minkälaisia tekniikoita ja tyylejä on käytössä?
- Reflektoi. Suhteuta havaintojasi omiin tapoihisi viestiä. Olisiko syytä opetella uusia viestinnän ja vuorovaikutuksen tapoja vai voisiko kuitenkin olla järkevintä jatkaa kiertelyä kunnes löydät jotain itsellesi tutumpaa?
- Osallistu. Aloita vaikka julkaisemalla jotain pientä mutta kiinnostavaa. Muistathan, että pelkät sisällöt tuskin keräävät tarpeeksi huomiota. Oleellista on verkostoitua, luoda kontakteja ja hakea myös sitä kautta näkyvyyttä itsellesi.
- Ilmaise itseäsi. Ole avoimesti ja rehellisesti oma itsesi.